שאלה - האם ציסטות בשחלות מפריעות להיכנס להריון?

השאלה:
אחרי שעברתי הפלה טבעית נשלחתי ע"י הרופא המטפל לבצע בדיקת אולטרסאונד אחרי המחזור הראשון. ביצעתי את הבדיקה 3 ימים אחרי סיום המחזור.
בבדיקה האולטרסאונד שנערכה במהלך ההריון נרשם בסעיף השחלות:" ללא ממצא חריג".
בבדיקה הנוכחית נמצאו שני "החזרים ציסטיים" בשחלה ימנית, כ"א בגודל 2*3 ס"מ.
אני חשה מעט בכאבי בטן, לא חזקים.
האם הופעת הציסטות קשורה להריון? האם עלולה להפריע לכניסה להריון? האם למרות הופעת הציסטות ניתן לנסות להמשיך להיכנס להריון?
מה המשך הטיפול/מעקב המקובל במקרים אלה?




תשובה:

הופעת הציסטות אינה קשורה להריון, אינה מפריעה לכניסה להריון ואינה מונעת נסיונות להרות. במה שציינת אין שום דבר חריג.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל