שאלה - האם לאנטיביוטיקה יש השפעה על פרופיל הורמונלי?

השאלה:
האם נטילת דוקסילין 100 מ"ג פעמיים ביום למשך שבועיים בגלל אוראפלזמה יכולה לשבש את המחזור? האם התרופה יכולה להשפיע על תוצאות של פרופיל הורמונלי או לשבש אותן? ביצעתי בדיקות ביום ה-5 למחזור והתחלתי את הטיפול בתרופה ביום הראשון. האם לאנטיביוטיקה יש השפעות הורמונליות לטווח הארוך?


תשובה:


האנטיביוטיקה דוקסילין שייכת למשפחת הטטרציקלינים. אנטיביוטיקות מקבוצה זו עלולות להפחית את יעילותן של גלולות למניעת הריון, ולכן בזמן השימוש בהן מומלץ להשתמש באמצעי מניעה נוסף אם לא מעונייינים בהריון.

מעבר לכך לא אמורה להיות לאנטיביוטיקה זו השפעה על הפרופיל ההורמונלי, ואין השפעות כאלו לטווח הרחוק.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!