שאלה - ציסטה דרמואידית בשחלה אצל אישה שעברה תסחיף ריאתי

השאלה:
אובחנתי לפני חודש ע"י CT אגן בחשד לציסטה דרמואידית בשחלה ימנית. היום עשו לי בדיקת דופלר זרימה ואכן חושדים בציסטה דרמואידית בגודל 3*3 ס"מ ובציסטה נוספת שנאמר לי שהיא ממצא פשוט. כמו כן נאמר לי בבדיקה שלא הודגמה זרימה חריגה בממצאים.

אני אחרי לידה שניה (ילדתי לפני 9 שבועות בניתוח קיסרי, עקב ירידת מים בשבוע 34 ומנח עכוז), אולם לאחר מכן סבלתי מ PE (תסחיף של קריש דם לריאה). אני כרגע מטופלת בקומדין ומאוזנת על INR של 2.5 , אינני מקבלת זריקות קלקסאן. מה ההמלצה במצבי? האם אפשר לעבור את הניתוח בהרדמה ספינאלית כמו הניתוח הקיסרי? האם בכלל ניתן לנתח אותי על ידי הפסקת הקומדין? האם ניתן לעשות ביופסיה ללא הרדמה מלאה? ברצוני ללכת באופציה הבטוחה ביותר בריאותית, אבל בהחלט הייתי רוצה לשמור על שתי השחלות


תשובה:

האם נאמר לך שהוחלט על ביצוע ניתוח להסרת הציסטה?
אם מחליטים על ניתוח, הוא נעשה בהרדמה מלאה.
לפני הניתוח מפסיקים את הקומדין ועוברים לטיפול בזריקות קלקסאן.
מכיוון שהייתה לך תקופה של לאחר לידה לא פשוטה, כדאי שתתייעצי עם הרופא המטפל לגבי האופציות העומדות בפנייך.

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!