שאלה - זיהומים חיידקיים שעלולים להתפתח מדקירת מסמר

השאלה:
כשלושה ימים לאחר פצע דקירה מדמם בבוהן ממסמר באתר בניה הופיעו כאבים במעלה אותה הרגל. חיסון טטנוס האחרון שקיבלתי היה כנראה לפני 16 שנים, בעת הגיוס לצה"ל. הרופא הורה על חיסון פעיל, וכן על אנטיביוטיקה מסוג Cefovit. האם זאת אכן האנטיביוטיקה המתאימה לטיפול בטטנוס?


תשובה:


לדקירה ממסמר באתר בנייה יכולים להיות כמה סיבוכים זיהומיים: טטנוס (צפדת) היא מחלה הנגרמת כתוצאה מזיהום בחיידק קלוסטרידיום טטני ושחרור רעלנים. לאחר שהמחלה כבר פורצת, הטיפול בחולה הוא טיפול בתסמינים (בדרך כלל פגיעה במערכת העצבים), כדי לנטרל את השפעת הרעלן.

הדרך הטובה ביותר היא למנוע את המחלה על ידי מתן החיסון (טוקסואיד). סיבוכים אחרים יכולים להיות זיהומים הנגרמים על ידי חיידקים שנמצאים בדרך כלל על העור, כמו חיידק הסטאפילוקוק הזהוב, והאנטיביוטיקה שקיבלת מיועדת לחסל חיידק זה ולמנוע את הזיהום שעלול להיגרם על ידיו. האנטיביוטיקה הספציפית שקיבלת לא מיועדת למנוע או לטפל בטטנוס.

בברכה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!