שאלה - במהלך ההריון האחרון שלי, חלה בני באבעבועות רוח, ועקב כך נבדקתי ונמצא שאו

השאלה:
במהלך ההריון האחרון שלי, חלה בני באבעבועות רוח, ועקב כך נבדקתי
ונמצא שאומנם לא נדבקתי, אולם לא ברור האם יש לי נוגדנים או לא.
התשובה הזו חזרה משתי בדיקות דם עוקבות שהראו שלא ניתן להכריע האם
יש נוגדנים או לא. האם מומלץ לי להתחסן נגד אבעבועות רוח לפני
ההריון הבא, ואם כן, כמה זמן יש להמתין בין החיסון לבין הכניסה
להריון?
האם יש תרופה לוירוס הנ"ל ?




תשובה:

בהחלט מומלץ להתחסן נגד אבעבועות רוח. יש להמתין 3 חודשים עד כניסה
להריון מרגע מתן החיסון.

אין תרופה למחלה באדם שהינו בריא בד"כ, כיוון שלרוב מדובר במחלה
קלה בלבד שחולפת מאליה תוך מספר ימים.

ישנן כמה תרופות נוגדות נגיפים כגון גנציקלוויר, המשמשות לטיפול
בחולים עם בעיה במערכת החיסון או חולים קשים.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
ד"ר שירי שולמן ד"ר שירי שולמן
מומחית ברפואת עיניים ומנהלת מכון העיניים, אסותא... קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל