שאלה - האם מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר כאשר החלבון העוברי גבוה?

השאלה:
אני נמצאת בשבוע 18 של ההריון. בשבוע 14 היה לי דימום לידני והאבחנה היתה המטומה כ- 68- 15 מ"מ מפרידה בין קרומים. בשבוע 15.6 בסקירה המוקדמת נצפתה הפרדת קרומים על פני הדופן הפנימי של הרחם במימדים של 77*17 מ"מ. נכון לשבוע זה ההפרדה צומצמה ל- 3 ס"מ.
ברצוני לעשות מי שפיר מכיוון שבעלי לוקח מתותרקסאט, ומכיוון שבדיקת חלבון עוברי שלי יצאה גבוהה מהנורמה. תוצאות החלבון העוברי שלי הן: לפי הגיר 1:1038 בשילוב התוצאות 1:1727, AFP - 3.14, HCG - 2.93, אסטריול - 1.10
בסיכום, ערך החלבון העוברי חריג ועלול להיות קשור במום פתוח במערכת העצבים.
שאלתי היא: האם מומלץ לעשות בדיקת מי שפיר בעקבות ההיפרדות שיש לי ובעקבות התוצאות של החלבון עוברי?
מה הסיכון?


תשובה:

ההיפרדות אינה קשורה לדיקור מי שפיר. היא אינה מצביעה על סיכון מוגבר לבעיות כרומוזומליות שמתגלות במי שפיר, והיא לא מגבירה את הסיכון בבדיקה. החלבון העוברי הגבוה יכול להעיד על מום פתוח של מערכת העצבים, אותו ניתן לאבחן בסקירה ממוקדת למערכת העצבים, ודיקור מי שפיר לא יסייע באבחון מום זה.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!