שאלה - רואקוטן ומאמץ גופני

השאלה:
אני בן 18 והרופא נתן לי רואקוטן. אני עומד על הרגלים 9 שעות ביום בעבודה. שמעתי שלא כדאי לעשות פעילות גופנית, כי זה יכול לפגוע בשרירים. אז האם זה בסדר לעמוד 9 שעות ביום כאשר לוקחים את הכדור? העבודה שלי היא לא ממש פעילות גופנית, אולי קצת מאמץ.


תשובה:


אין מניעה לבצע פעילות גופנית בזמן שימוש ברואקוטן. הסיבה שבגללה יש עניין בנושא היא שרואקוטן יכול, במקרים נדירים, לגרום להרס שרירים (רבדומיוליזיס). במקרה זה עולה בדם רמתו של אנזים הנקרא CPK. אנזים זה עולה בדם גם לאחר פעילות גופנית מאומצת. אבל, כפי שציינתי, הדבר נדיר ואין מניעה לבצע פעילות גופנית בזמן נטילת התרופה.

לגביך באופן אישי, אין שום בעיה שתמשיך לעבוד, ואף רצוי שתמשיך. אבל לתשומת ליבך - חשוב מאוד להיות במעקב, אצל רופא עור או רופא משפחה, אחר תפקודי הכבד ו- CPK. לנוחיותך, אני מצרפת קישורים לשתי תשובות רלוונטיות מתוך האתר וממליצה שתעיין בהן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_062606_8.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!