שאלה - האם נחוץ ניתוח כשיש וריקוצלה בלא כאבים?

השאלה:
יש לי וריקוצלה ונפיחות באשך שמאל. לפני כחודש הייתי אצל אורולוג, הוא מצא וריקוצלה בדרגה 3, והמליץ לי על ניתוח. אין לי כאבים כלל. אני בן 20, בקרוב אעשה בדיקות לספירת זרע ואולטרסאונד. האם תמליצו לעשות ניתוח למרות שאין כאבים או תחושה שמפריעה לי?


תשובה:


ניתוח וריקוצלה עושים לא רק בגלל כאבים, אלא גם על מנת לשמור על האשך בריא ולמנוע פגיעה וכאבים בעתיד. מטרת הניתוח היא גם למנוע פגיעה באיכות הזרע. אתה תמיד יכול לגשת לאורולוג נוסף לקבלת חוות דעת שניה לפני הניתוח.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!