שאלה - שחלות גדולות בטיפול עם איקאקלומין

השאלה:
אני מטופלת כבר 3 חודשים באיקאקלומין ובאסטרופם (Estradiol). היום אני נמצאת ביום ה-15 למחזור אחרי ביוץ. באולטרסאונד ראינו שהגודל של השחלה הימנית הוא 86x68 מילימטר ושל השחלה השמאלית 54x45 מ"מ. בשחלות יש זקיקים בגדלים 31-17 מ"מ. ה- E2 היה היום 8636.

האם זה מסוכן? מה אומרת גדילת השחלות? האם זה מסכן הריון?


תשובה:


אחת מתופעות הלוואי הנפוצות בטיפול באיקאקלומין היא הגדלת השחלות והיווצרות ציסטות שחלתיות. הגדלת השחלות גורמת לרוב לנפיחות ולכאבי בטן. לעיתים נוצרת הגדלה משמעותית של השחלות, כשבוע לאחר הביוץ. הגדלה זו לרוב נעלמת לאחר מספר שבועות.

גודל הזקיקים בטיפול שכזה הוא 30-17 מילימטר בממוצע. לגבי רמת ה- E2, רמות גבוהות מדי מעלות את הסיכוי לגירוי יתר של השחלות.

אם את מרגישה טוב, ולא סובלת מכאבי בטן חזקים או מפגיעה בראיה, נראה שאין סיבה לדאגה בשלב זה. אבל מכיוון שמדובר בטיפול הורמונלי, מובן שחשוב להיות במעקב צמוד אצל הרופא המטפל.

בהצלחה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!