שאלה - השפעת מזונות שונים על עצירות ועל ההרגשה

השאלה:
התייעצתי איתכם לגבי התנגשות בין שתיית כף שמן זית ומיץ עשב חיטה יחד, וניתנה לי התשובה שאין בעיה בעיכולם יחד בבוקר. ניסיתי במשך כמה ימים, ומאד כבד לי על הבוקר לשתות את שניהם. אני שותה אחר כך מים ומרגישה שכבד לי בבטן ומעוניינת להימנע מתחושה זו. לכן, חשבתי לשתות את שמן הזית בבוקר, ואחר הצהריים או בערב לשתות את מיץ עשב החיטה.

כולם ממליצים לשתות מיץ עשב חיטה בשעות הבוקר על קיבה ריקה, אז האם הוא עדיין יעשה את עבודתו (כלומר יספק את האנזימים, שכן אני מרגישה שיפור אדיר מאז התחלתי לשתות אותו מבחינת התחושה בבטן אחרי ארוחות) גם אחר הצהריים או בערב?

אשמח מאד גם לדעת מה נחשב "קיבה ריקה" אחרי שאוכלים ארוחה. האם זה משתנה בין ארוחה לארוחה? כלומר, אם, נגיד, אכלתי בשר בצהריים, יעברו 5 שעות עד שהקיבה שלי תהיה ריקה, ואם אכלתי טונה או קטניות ודגנים, אז יידרשו 3 שעות? איך יודעים?


תשובה:


חשוב שתזכרי שההמלצות כגון אכילת רסק עגבניות או שמן זית או שזיפים הן הנחיות תזונתיות אשר מתבססות על נסיונם של אנשים, ושאלה לא תרופות שנבדקו במעבדה ושיש הנחיות ברורות לגבי נטילתן. מסיבה זו את יכולה לסדר את התפריט כפי שנוח לך ולפי מה שגורם לך להרגיש טוב.

במיץ עשב חיטה אין אנזימים. אם את מרגישה טוב לאחר שאת שותה אותו, את יכולה להמשיך בכך.

זמן העיכול אכן משתנה בין המזונות השונים. מצרפת כתבה שמצאתי בשבילך:

http://www.goleango.com/show_article_heb.php?cat_id=1&art_id=2




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!