שאלה - הריון חוץ-רחמי

השאלה:
הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון לפני כשלושה חודשים ומאז המחזור שלי לא היה סדיר. קיימתי יחסי מין לא מוגנים (הקונדום נקרע), אחרי שבוע וקצת היה לי דימום של יום, ומכיוון שחברה הזהירה אותי שזה עלול להיות סימן להשתרשות של הריון, עשיתי כעבור שבועיים בערך בד




תשובה:


הריון חוץ-רחמי הוא תופעה די נדירה (מתרחש ב-1%-2.5% מן ההריונות). התסמינים היכולים להופיע בו הם כאבי בטן, דימום מן הנרתיק ותופעות הריון רגילות (רגישות בשדיים, בחילות, וכו'). רמת ה- HCG בהריון חוץ-רחמי חיובית, אך אינה עולה כמו בהריון רגיל, אלא נשארת נמוכה יחסית.

למרות זאת, במקרה של הריון חוץ-רחמי עדיין צריכה להתקבל תשובה חיובית בבדיקת הריון ביתית ובבדיקת דם. מכאן כי הסיכויים שאת נושאת הריון חוץ-רחמי הם קטנים, ויתכן כי התסמינים שאת חשה כעת הם אלה שמופיעים לפני קבלת הווסת.

אם התסמינים נמשכים והווסת אינה מופיעה, אמליץ לך לפנות לגינקולוג כדי לעבור בדיקת אולטרסאונד.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ