שאלה - חוסר התאמה בין גודל שק ההריון לגיל ההריון

השאלה:
אני בהריון ראשון ואני די מודאגת. אני נמצאת בשבוע השביעי להריון, ואתמול החלו לי הפרשות חומות שהתגברו עד כדי דימום. ניגשתי לרופאה המטפלת ונשלחתי לבצע US. על פי הבדיקה, העובר עדיין ממשיך להתפתח, אך אין התאמה בין גודל שק ההריון לבין השבוע בו אני נמצאת. השק קטן מדי. נאמר לי שההבדל הוא של שבוע. האם יש קשר בין ממצאי הבדיקה לבין הדימום? אציין כי נצפה דופק, אך אני עדיין מאוד מודאגת. מהי הסיבה לדימום כזה? והאם יש חשש לעובר?


תשובה:


דימומים קלים והפרשות חומות בתחילת הריון הם דבר נפוץ יחסית. אין זה אומר שצריך להתעלם מהם. טוב עשית שביצעת בדיקת אולטרסאונד שהוכיחה כי ההריון עדיין מתקיים.

הבדל של שבוע בגיל ההריון גם הוא די נפוץ. את צריכה לנוח בשבועות הקרובים, ולהמשיך להיות במעקב רופא מטפל. אם הדימום מתגבר, מובן שיש לפנות לרופא מייד.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!