שאלה - קריש דם שנוצר עקב פעילות מאומצת

השאלה:
אני בן 34. הגעתי לבית חולים עם יד שמאל כחולה ובאבחנה נכתב:

lt.subclavian dvt
בדופלר הודגם תרומבוס.
בוצעה ונוגרפיה ותרומבוליזיס מוצלחת דרכה.
כשהיד מורמת מעלה אובחן stop מלא מתחת לצלע ראשונה.

הוחלט על כריתה חלקית של הצלע הראשונה בגישה לפרסקופית. הסכמתי לעבור את זה.

האם לא מיהרתי לקבל את ההחלטה, והאם לא קיים טיפול פחות פולשני? היו לי שני נקזים בחזה. האם מותר לי לטוס? תפקודי הקרישה שלי טובים, והרופאים אמרו שזה קרה מעודף מאמץ. אני ספורטאי. האם יש סיכוי שזה יחזור בצד ימין?

תסמונת פאג'ט-שרוטר (Paget-Schroetter) אותה אתה מתאר נגרמת בעיקר בצעירים ספורטיביים, ונקראת גם תרומבוזה של הווריד התת-בריחי עקב מאמץ, או תסמונת מוצא בית החזה (Thoracic outlet syndrome). סיבתה העיקרית היא שבשל מעבר כלי הדם הגדולים באיזור צר יחסית, וכתוצאה מפעילות גופנית מאומצת או לחץ מקומי חיצוני, למשל כתפיות של תרמיל גב, נוצרת פגיעה מקומית בכלי דם ראשי, והלחץ על אותו כלי דם גורם ליצירת קריש דם מקומי. ידועים מקרים בודדים בהם האירוע התרחש בשני הצדדים.

הטיפול אותו קיבלת הוא הטיפול המקובל, וככל הנראה בוצע אצלך במיומנות ובהצלחה. לא ציינת לפני כמה זמן עברת את הניתוח, אולם אם אין פגיעה בריאה ואם החתכים הניתוחיים החלימו, אין מניעה שתחזור לעשות כל פעילות גופנית וגם לטוס.

בברכה

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!