שאלה - טעם מר אחרי נטילת סלאזופירין

השאלה:
לקיתי בדלקת מפרקים ואני לוקח סלאזופירין ופלקווניל. אני סובל משינוי בטעמים. כמעט כל המאכלים מרירים או בטעם מתכתי. מה הפתרון?


תשובה:


נראה שהתופעות מהן אתה סובל נובעות בעיקר מנטילת הסלאזופירין. תרופה זו נמצאה יעילה לטיפול בדלקות מעי וכן לדלקות פרקים. תופעות הלוואי השכיחות שלה הן בחילות, הקאות, ואובדן תיאבון או חוש הטעם.

ישנן טבליות מצופות של התרופה, שלעיתים מפחיתות את תופעות הלוואי הגסטרואנטרולוגיות האלה.

לגבי הפלקווניל, זוהי תרופה המשמשת כנגד מלריה חריפה, ונמצא שהיא יעילה גם לטיפול במחלות פרקים ומחלות אוטואימוניות (כמו זאבת). תופעות הלוואי העיקריות קשורות בראיה, ולכן יש צורך במעקב תקופתי.

לסיכום, אני ממליצה שתיגש לרופא המטפל, היוועץ עמו לגבי הטבליות המצופות של הסלאזופירין, ואולי אף לגבי שינוי המינון.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!