שאלה - לוסטראל ורמוטיב לטיפול בדיכאון

השאלה:
לאחר שנה וחצי של נטילת 200 מ"ג לוסטראל בשל דיכאון שאחרי לידה, עברתי תהליך ארוך של פרידה מהתרופה. בשל רגישות רבה הורדתי כל שבוע 12.5 מ"ג. השבוע עמדתי לסיים את התרופה ואני חווה ירידה קלה במצב הרוח, מחנק, דאון, והיו גם שני התקפי פניקה. אני בקשר צמוד עם רופאה. האם אלו תופעות גמילה ידועות?


תשובה:


הסימפטומים שתיארת אינם מוגדרים כתופעות גמילה של התרופה, אולם ידוע כי בהפסקת ההשימוש בתרופה, התסמינים שבגללם היא נלקחת יכולים לחזור. בנוסף, אני משערת כי את חוששת מעט מהשינוי והפסקת התרופה, ויתכן שיש לכך קשר לסימפטומים שאת חווה.

לא ציינת מדוע את רוצה להפסיק לקחת את נטילת התרופה לוסטראל. אם זה בגלל תופעות הלוואי של התרופה, אני יכולה להמליץ לך על תרופה ממקור צמחי בשם Remotiv, שיעילותה נבדקה מול יעילות הלוסטראל ונמצאה יעילה באותה מידה, אולם בתרופה זו, שכיחותן של תופעות הלוואי נמוכה יותר. רמוטיב אינה גורמת להפרעות שינה ואינה פוגעת בתפקוד המיני. התרופה מתאימה לדיכאון קל עד בינוני, ואפילו לכזה שמלווה בתסמינים של חרדה.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!