שאלה - ציסטה ע"ש בייקר בברך

השאלה:
לפני כשבוע סובבתי את הברך, ומאז אני לא יכול ליישר אותה עד הסוף או לכופף.
לפעמים תוך כדי הליכה הברך "מחליקה" לי החוצה - כאילו שאינה יציבה.
בבדיקת US רשום: בסריקת פוסה פופליטאה הודגם תהליך ציסטי באורך 2.73 ס"מ המתאים לבייקר ציסט (Baker's cyst).
מה פירוש הדבר?
האם כדאי לעשות MRI ?




תשובה:

אתה מתאר חוסר יישור וחוסר כיפוף שהם מטרה טיפולית בפני עצמה. חשוב להשיג טווחים מלאים בברך. אתה מתלונן על תחושת חוסר יציבות בברך והרגשת ברך בורחת. יש צורך לברר את מצב הברך, כי תלונה כזאת יכולה לנבוע גם מחוסר היישור והכיפוף המונעים מנח יציב, אך תיתכן גם ממצבי נזק מניסקיאליים או רצועתיים הפוגעים ביציבות המפרק.

אין צורך לדעתי כעת ב- MRI . יש צורך כעת להתחיל טיפול פיזיותרפי שינסה לשקם את הברך מכול הבחינות התפקודיות.

לסיכום -
יש מה להיעזר בפיזיותרפיה להחזרת היכולת לתפקד בצורה שוטפת לאחר מצב של גירוי כואב בברך .
גש והתחל טיפול.

פרטים נוספים על ציסטה ע"ש בייקר תוכל לקרוא בתשובה קודמת באינפומד:
http://www.infomed.co.il/questions/q_102006_7.htm




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל