שאלה - מידע לגבי פרימולוט נור

השאלה:
אני בת 30. בחודש הבא אני יוצאת לחופשה בחו"ל, ופניתי לרופא שלי כדי להתייעץ איתו לגבי דחיית המחזור החודשי. הוא רשם לי מרשם לפרימולוט נור (2 כדורים ביום למשך 10 ימים). אני לא משתמשת באמצעי מניעה כי ברצוני להיכנס להריון. האם מותר לקחת את הכדורים גם אם יתכן שאני בתחילת הריון? הרופא ענה לי שאין כל מניעה, לקחת אבל אני די חוששת. מה לעשות?


תשובה:


פרימולוט-נור הוא תכשיר המכיל נוראתיסטרון השייך למשפחת הפרוגסטוגנים, והוא ניתן לבד או בשילוב עם אסטרוגנים לטיפול בהפרעות גינקולוגיות כגון מחזור חודשי לא סדיר, דימום יתר בווסת, אנדומטריוזיס, תסמונת קדם-וסתית ואל-וסת ראשונית ומשנית. שכיח שמשתמשים בתכשיר לצורך דחיית הווסת, ומשתמשים בו גםבמינון גבוה לטיפול בסרטן השד.

לפי מחקרים שנעשו בבעלי-חיים, יש עדות לנזק רציני לעובר כתוצאה משימוש בתרופה בהריון, ולכן השימוש בה במהלך ההריון אסור. מידע נוסף לגבי הטיפול תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=460




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!