שאלה - טיפול בדלקת מפרקים באמצעות גלי הלם

השאלה:
אני בת 60. האם ריפוי בגלי הלם אפקטיבי בהסתיידות מפרקים ובדלקות מפרקים? אם כן, האם יש לטיפול זה תופעות לוואי?


תשובה:


אין מחקרים שבדקו את הנושא בצורה מבוקרת, לכן אי אפשר להעריך היטב את היעילות של הטיפול. יש דיווחים על יעילות טובה דווקא בבעלי חיים (כלבים, סוסים וכו'), ותיאורי מקרים בודדים של בני אדם שדיווחו על שיפור במצבם בעת קבצת הטיפול, אך לא יותר מזה. תופעות הלוואי של הטיפול ככל הנראה אינן משמעותיות, לכן אין מניעה לנסות, אך לא בטוח שזה יעזור, ולכן לא הייתי מסתפקת רק בזה.

ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!