שאלה - תופעות לוואי של התרופה מירו לטיפול בדיכאון

השאלה:
אני לוקחת כדור מירו (מירטאזאפין) 15 מ"ג במשך חמישה חודשים. האם הכדור יכול לגרום לפצעי אקנה בפנים, במחשוף ובגב העליון? האם הוא יכול לגרום לעלייה ברמת הכולסטרול הכללי? והאם יש הגבלה מבחינת הזמן לקיחת הכדור, כלומר, האם אפשר לקחת אותו במשך שנים רב


תשובה:


יש עדויות לכך ששימוש ממושך במירו יכול לגרום אצל חלק מהאנשים לעלייה ברמות הכולסטרול. לגבי אקנה, אין עדויות או תיעוד לכך שמירו גורם לאקנה או מחמיר אקנה קיים.

אין הגבלת זמן לנטילת הכדור, אולם כמו לגבי כל תרופה אחרת, מומלץ לבצע מעקב אחת לחצי שנה במהלך נטילת הטיפול על ידי בדיקות דם שגרתיות.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!