שאלה - טיפול בלייזר לפפילומה

השאלה:
אני בן 30. לאחרונה עברתי טיפול בלייזר להסרת נגעי וירוס הפפילומה. הטיפול נעשה תחת קולונוסקופ. האם בבדיקה זו ניתן לגלות את כל המקומות שבהם נמצא הנגיף, או רק נגעים נראים? אם התוצאה בבדיקת PCR חיובית, האם המשמעות היא שהווירוס נעלם כליל?


תשובה:


הטיפול בלייזר מסיר רק את הנגעים שיוצר הנגיף, ואינו מטפל בנגיף עצמו. גם באמצעות אנוסקופ (מכשיר לצפייה בפי הטבעת) או קולונוסקופ (מכשיר לצפייה במעי הגס) ניתן לראות רק נגעים שהנגיף יוצר, אך לא את הנגיף עצמו.

אם בדיקת PCR (בדיקה גנטית למציאת חלקים מהגנום של הנגיף) חיובית, זה אומר שנדבקת בנגיף; אם הבדיקה שלילית - זה עדיין לא אומר שלא נדבקת, וגם לא שהנגיף נעלם כליל.

מידע נוסף על בדיקת PCR תוכל לקרוא כאן:

http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=107




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!