שאלה - מינון כפול של פריפל-3 לתינוקת

השאלה:
יש לי תינוקת בת 5 חודשים. אשתי נתנה לה פריפל-3 (3 טיפות) בשעה 22:00 ואני נתתי לה ב 24:30 בלילה עוד מנה בטעות, וכמו כן גם ויטמינים A+D (שתי טיפות). האם זה זה מסוכן? מה עלי לעשות?


תשובה:
אין סיכון בכך שנתתם לה מנה כפולה באופן חד פעמי. לגבי טיפות הפריפל, בכל מקרה בגיל 6 חודשים שהיא קרובה אליו עולים במינון ל- 6 טיפות ליום וממשיכים במתן טיפות A+D במינון של 2 טיפות ליום.

בהמשך תאמו ביניכם מי נותן לה את הטיפות. הכי נוח זה להצמיד את מתן הטיפות לפעילות כמו האמבטיה וכך אין בלבולים. בכל מקרה אין כעת מקום לדאגה.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!