שאלה - יבלות חוזרות בבסיס הפין עקב פפילומה

השאלה:
לאחר מספר חודשים בהם נצרבה לי 3 פעמים יבלת ויראלית קרוב לבסיס הפין (כנראה שבגלל פפילומה) הופיעו 2 נוספות מצידו השני, ושוב בבסיס הפין, ולא עליו. היבלות בצבע חום ומעט בולטות מעל פני העור. הראשונה היתה בקוטר חצי ס"מ, אך השתיים הנוספות קטנות מאוד.

האם עלי להמשיך עם מחלה זו כל חיי? אני חושש לקיים יחסי מין על מנת לא להדביק אף אחת. הקונדום לא מכסה את היבלות. האם לאחר צריבה אני כבר לא מדבק? מה עושים?


תשובה:


בהנחה שמערכת החיסון שלך תקינה, לא תצטרך להמשיך עם היבלות (ועם הצריבות) במשך כל חייך. למרבה המזל, גוף תקין מפנה את הנגיף בעצמו כעבור כשנה-שנתיים. אתה צודק שקונדום אינו מהווה הגנה טובה מהדבקה בנגיף הפפילומה. אם היבלות מפריעות מאוד, כדאי לצרוב אותן שוב, או לקבל טיפול אימונולוגי.

לגבי הדבקה - אתה יכול אולי להתנחם בעובדה שמדובר במחלת המין השכיחה ביותר. אך כל עוד גופך לא פינה את הנגיף, אכן אפשר להידבק ממך.

בברכה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!