שאלה - צרידות וריפלוקס

השאלה:
אני בת 47. אני סובלת מצרידות, והבנתי שהסיבה היא עלייה של מיצי קיבה (ריפלוקס). קיבלתי מהרופא טבליות אומפרדקס. אולי זה יכול להיות בגלל שימוש רב בחומצת מלח די מרוכזת, שאדיה פגעו במיתרי הקול, ולא בעיה גופנית פנימית? האם אני צריכה לקחת את הטיפול שנתן לי


תשובה:


זרימה חוזרת של מיצי קיבה במעלה הוושט (reflux) היא סיבה די שכיחה לשיעול כרוני, ויכולה לגרום גם לצרידות. אני לא יודעת אם יש קשר בין תופעה זו לבין השימוש בחומצה שאת מציינת. שווה לנסות לקחת את האומפרדקס למשך כחודש ולראות אם הצרידות משתפרת.

לא אמרת איזה רופא רשם לך את האומפרדקס. אם זה רופא אף-אוזן-גרון אני ממליצה להישאר אצלו במעקב. אם לא נבדקת עדיין על ידי אף-אוזן-גרון, אני ממליצה להיבדק.

ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!