שאלה - האם החלפת גלולות למניעת הריון יכולה לגרום כאבי גב?

השאלה:
לאחר מספר שנים בהן השתמשתי בגלולה מסוג פמינט החליט הרופא להחליף לי לגלולות מסוג יסמין. זהו היום השביעי שלי עם הגלולות החדשות, ומהיום השני אני סובלת מכאב חד וכמעט בלתי נסבל בגב העליון בנקודה ספציפית.

התור שלי לרופא נקבע רק לעוד שבועיים, ובינתיים הייתי רוצה לדעת אם גלולה זו אכן יכולה לגרום לכאב גב כל כך חזק. מהי המלצתכם להמשך? האם להמשיך עם הגלולה, כי אולי זו תופעה שתחלוף לאחר שהגוף יתרגל לגלולה? או שעדיף לסיים את החפיסה ולבקש מהרופא סוג אחר של גלולה? או שאולי יש פתרון אחר?


תשובה:


הכאב שאת מתארת לא נראה לי קשור לגלולה שהתחלת לקחת. אבל אני לא יודעת מדוע שינו לך את הגלולה. האם היו בעיות עם הפמינט?

אני ממליצה להמשיך את השימוש בגלולות החדשות עד סוף החפיסה, ואם הכאב ימשיך, גשי לרופא להתייעצות.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!