שאלה - טיפול באוזון וניתוחים בהרדמה לחולי טרשת נפוצה

השאלה:
אני בת 42, אובחנה אצלי טרשת נפוצה מסוג RR כבר לפני 10 שנים. אני מטופלת בתרופה קופקסון, שניסוי בהתאמת תרופות הראה שזו התרופה הטובה ביותר עבורי. אני בהשגחה של שני רופאים ממרפאה ידועה. בדרך כלל מצבי די יציב ובמהלך השנים חייתי חיים מלאים למדי. בשלוש ה


תשובה:


הטיפול באוזון הוא טיפול נסיוני, כלומר אין מחקרים מבוקרים שבדקו את יעילותו או את תופעות הלוואי שלו. מצאתי שמטפלים באוזון משתמשים בו בעיקר בטיפול במיני מחלות דלקתיות כמו טרשת נפוצה ודלקת מפרקים, מתוך מחשבה שיש לו השפעה נוגדת דלקת ונוגדת חמצון. אך אני חוזרת ואומרת - אין הוכחות מחקריות. לא ידוע לי על עדויות של חולים. את יכולה לעשות חיפוש באינטרנט או לדבר עם אנשים שניסו.

אי ספיקה של ורידים ברגליים היא בעייתית בגלל הכאבים שהיא גורמת, ולעיתים זו גם בעיה קוסמטית. המצב עשוי להחמיר עם השנים, ואם זה כבר כל כך מפריע לך, כדאי לטפל בבעיה ולא לדחות. מותר לך להיות מנותחת ולעבור הרדמה מלאה או מקומית. כפי שאת יודעת, אירועי מתח ולחץ נפשיים או גופניים יכולים להשפיע על פעילות המחלה, ולכן, להערכתי, עדיף לטפל בשיטה של התערבות פולשנית מינימלית שתשיג את התוצאות הכי טובות מבחינתך.

כירורג כלי דם הוא המומחה שיוכל להעריך מה מתאים לך יותר, אבל אם ניתן לבצע פעולה שכרוכה בהרדמה מקומית בלבד, זה עדיף. למיטב ידיעתי, אין קשר בין החומר שמשמש בזריקות לפעילות המחלה, אבל הנושא מעולם לא נבדק באופן מסודר. אולי כדאי לך גם להתייעץ עם הנוירולוגים המטפלים בך, יש סיכוי שהם כבר נתקלו בשאלה.

ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!