שאלה - סימפטומים חשודים לסרטן הערמונית לגבר בן 41 .

השאלה:
יש לי במשפחה היסטוריה של סרטן הערמונית. אבי חלה בגיל
62 ואני ביצעתי לפני חודשיים בדיקת PSA והתוצאה הייתה - 0.8. היום ביצעתי בדיקה נוספת וה- PSA היה -3.1 .
האם יכול להיות כזה דבר בגיל 41 - סרטן ערמונית?
עלי לציין שבדיקות השתן תקינות לגמרי. כמו כן לפני חודש ביצעתי אולטרסאונד לדרכי השתן ובבדיקה נמצא שגודל הערמונית תקין. יש לי רק סימפטום אחד שמציק לי והוא שכשאני משתין יש לי כאב בקצה הפין כאילו משהו מפריע לשתן לצאת, וגם הפין כל הזמן נפוח כאילו משהו בתוכו מפריע. אין לי מושג מה לעשות והתור שלי לאורולוג עוד הרבה זמן האם יש משהו נוסף שעליי לעשות עכשיו? אני פשוט בלחץ נוראי.





תשובה:
אמנם סרטן ערמונית בקרוב מדרגה ראשונה (אב או אח) מעלה את הסיכון להתפתחות הסרטן פי 2 בהשוואה לגברים ללא קרוב משפחה שסבל מן המחלה, אבל נדיר מאוד שסרטן הערמונית יופיע לפני גיל 45.

הערכים התקינים של PSA הם בין 0.8 ng/ml ל- 4.0 ng/ml, מה שממקם את תוצאות הבדיקה שלך בגדר הנורמה, אבל אני מסכימה איתך שאין להתעלם מעליה בערכים כמו זו שאתה מתאר.

עם זאת, קיימות סיבות שפירות רבות לעליית PSA, כמו הגדלה שפירה של הערמונית, דלקת של הערמונית, טראומה לאגן, בדיקה רקטלית ועוד.

לאור העובדה שגם תוצאות של בדיקות מעבדה אינן מדוייקות ב-100%, הייתי מציעה בשלב הראשון לחזור על בדיקת ה- PSA, כדי לראות אם התוצאה הקודמת היתה מדוייקת, ואם יש מגמת עליה או ירידה בערך.

העובדה שבדיקת השתן ואולטרסאונד של דרכי השתן היו תקינות - פחות רלוונטית.
עליך לפנות אל אורולוג, ואם אתה מרגיש בלחץ נוראי - אולי כדאי לנסות להקדים את מועד הבדיקה, למרות שהממצאים שאתה מתאר, במיוחד בגילך, אינם נשמעים מדאיגים.

ד"ר ליה עשת - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
ד"ר ירחמיאל ברבר ד"ר ירחמיאל ברבר
מטפל מגיל 18 ואילך כולל הגיל השלישי, פסיכיאטר של... קרא עוד

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ