שאלה - רמת פרולקטין גבוהה בהריון

השאלה:
אני בת 23. האם רמת פרולקטין גבוהה בהריון היא דבר מסוכן?


תשובה:


לא ציינת מהי רמת הפרולקטין, אך ככלל, רמה גבוהה של פרולקטין בהריון היא תופעה שכיחה ויכולה להיות גם יותר מפי 4 מהנורמה לא בזמן הריון. רמה גבוהה ביותר עלולה להצביע על תהליך פתולוגי בבלוטת יותרת המוח אשר מפרישה את הורמון הפרולקטין. לרוב אין הדבר מסכן את ההריון או את העובר, אך נחוצים בדיקות אבחון ומעקב, מפני שמצב כזה עלול לסכן את בריאות האישה.

אני מציע לך להיפגש עם הרופא המטפל ולדון עימו על כך.

בברכה

ד"ר יעקב אולך - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!