שאלה - שינוי בתפקודי כבד עקב נטילת תרופות

השאלה:
אני נוטלת מידי יום, כבר שנתיים, סלואו דרלין 80 מ"ג, ובערב סינוקור 40 מ"ג. עקב בעיות חרדה קשות קיבלתי מפסיכיאטר ציפרלקס 10 מ"ג בבוקר וכדור מירו אחד לערב.

עקב כאבים בבטן וגזים מרובים פניתי לרופא המשפחה וביצעתי בדיקות דם רבות בהן נמצאו הערכים

got ast 62
glt alt 162

רופא המשפחה הורה להפסיק את נטילת המירו לתקופה של 3 שבועות ולעשות שוב את בדיקת תפקודי כבד. לדעתו, הערכים עלו עקב נטילת התרופה. האם זה יכול להיות? או האם יכול להיות שהבעיה נגרמה על ידי תרופה אחרת שאני נוטלת? האם אני צריכה דיאטה מיוחדת? אני מודאגת שמא אפתח מחלה בכבד.


תשובה:


השימוש בתרופה מירו עשוי לגרום לעליה באנזימי הכבד אצל 2% מהמטופלים. ברוב המקרים, העליה באנזימי הכבד אינה מלווה בסימפטומים המעידים על בעיה בתפקודי הכבד. על פי מחקרים שנערכו, נמצא גם שלעיתים, רמות האנזים מתנרמלות (חוזרות לערך הנורמלי), למרות המשך השימוש בתרופה.

הצדק עם רופאך. קודם יש להפסיק את השימוש בתרופה על מנת לאשר את הקשר בין השניים, ואחר כך יש לשקול את המשך הטיפול.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!