שאלה - נטילת זופיקלון עם תרופות אחרות

השאלה:
אני בן 32, משתמש בזופיקלון (אימובאן) כבר כמה שנים לאחר ששום כדור שינה או הרגעה אחר לא עזר לי. המוח פשוט ממשיך לחשוב כאילו זה אמצע היום, לאו דווקא על דברים חשובים או מדאיגים, זה יכול להיות אפילו דברים בנאליים כמו תוכנית טלוויזיה או שיר שנתקע לי בראש.




תשובה:


באופן כללי, אלא אם כן מדובר בטיפול שניתן על ידי פסיכיאטר, והמטופל נמצא במעקב מסודר, לא מומלץ להגזים עם תרופות מהמשפחה המרגיעה (כדורי שינה כמו אימובאן, כדורים ממשפחת הבנזודיאזפינים כמו וליום או ואבן וכדורים נגד דיכאון למיניהם). כל התרופות הללו משפיעות על מערכת העצבים המרכזית ועלולות להגביר את ההשפעה של הזופיקלון עליה, כולל את תופעות הלוואי.

ידוע שישנן תגובות בין-תרופתיות בין התרופות שהזכרת לבין תרופות אנטי-אפילפטיות מסוימות ואנטיביוטיקות מסוימות (האחרונות בשל פירוק באותו מנגנון בכבד, דבר אשר יכול להגביר או להפחית את פעילות התרופה).

לא ידוע על בעיה עם נטילה של משככי כאבים למעט משככי כאבים נרקוטיים, שמשפיעים אף הם על מערכת העצבים המרכזית.

ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ