שאלה - האם בדיקת פאפ יכולה להזיק בהריון?

השאלה:
וסת אחרונה ב-22/9. בבדיקת אולטרסאונד שנערכה אתמול (שבוע שישי) נתגלה שק הריון עם חלמון, אך לא נצפה עובר. נאמר לי כי אין התאמה בין גיל ההריון המשוער לתוצאות הבדיקה, והונחיתי לחזור על הבדיקה בעוד עשרה ימים. מה הסבירות שמדובר בהריון לא תקין? במהלך אותו ביקור אצל רופא הנשים נלקחה ממני דגימת PAP . לאחר מכן הופיעה הפרשה קלה בצבע חום- אדמדם. אני מניחה שמדובר בתגובה ללקיחת המשטח (נאמר לי כי ייתכן שיופיע דימום). האם תיתכן פגיעה בהריון כתוצאה מהבדיקה?


תשובה:

קיימת בהחלט סבירות שמדובר בהריון לא תקין, אך זה עדיין לא ודאי. בדיקת PAP במהלך ההריון אינה פוגמת בתקינות ההריון.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!