שאלה - שילוב של נוגדי דיכאון ושימוש בחשיש

השאלה:
אני בת 35, אמורה להתחיל טיפול לפיברומיאלגיה (בשילוב מיגרנות ודיכאון) בכדור Elatrolet אחד בערב, 10 מ"ג. אני מעשנת חשיש כל יום. נשאלו שאלות דומות באתר, אך מיועצים שונים הבנתי דברים שונים. האם נשקפת סכנה ממשית כלשהי בשילוב הכדור עם עישון החשיש? אש




תשובה:


השימוש בחשיש במקביל לנטילת נוגדי דיכאון אינו מסוכן באופן מיידי, ואין התוויית נגד מוחלטת, אולם השילוב איננו מומלץ, והוא בהחלט עלול להגביר תופעות שקשורות לכל אחד מהחומרים, ביניהן דפיקות לב ועייפות. השילוב כאמור אינו מומלץ, אולם, כפי שציינתי בתשובות בעבר, לעיתים ניתן להבין כי מתוך המצוקה של המטופל, הפסקת השימוש בחשיש תוכל להיעשות רק לאחר שיפור במצב הנפשי, וזאת רק לאחר תקופה של נטילת טיפול תרופתי.

כמו כן, הרבה תלוי במינון: ככל שמדובר בכמויות יותר גדולות של חשיש ושל התרופה, עולה הסיכון לסיבוכים. מינון של 10 מ"ג ליום של התרופה אלטרולט נחשב למינון קטן, כך שהסיכונים תלויים בעיקר בכמויות החשיש שאת צורכת.

אלטרולט הוא אחד מנוגדי הדיכאון שיש להם פוטנציאל לגרום עלייה במשקל, אולם זהו פטנציאל בלבד: לא כל מי שמשתמש עולה במשקל; וכאמור, המינון שאת אמורה לקחת נמוך, כך שזה לא משמעותי במקרה ספציפי זה.

ברצוני להוסיף כי המינון הזה איננו נחשב לטיפולי עבור דיכאון. את מציינת שאת סובלת מאוסף בעיות (מיגרנה, חשיש, פיברומיאלגיה ודיכאון) שלהערכתי מחייב הערכה פסיכיאטרית מעמיקה, ויתכן, שגם טיפול אחר. אני בספק כמה האלטרולט יעזור.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ