שאלה - גילו אצלי רמת סידן גבוהה, בבדיקת אולטרסאונד צווארי התגלה מבנה סולידי היפ

השאלה:
גילו אצלי רמת סידן גבוהה, בבדיקת אולטרסאונד צווארי התגלה מבנה
סולידי היפואקוגני בגודל 22*10 מ"מ עם זרימות דם מוגברות.
מה הדחיפות לביצוע ניתוח להורדת בלוטת הפאראתירואיד ? (יש לי תור
לאנדוקרינולוג בעוד 3 שבועות ואני מודאגת!).


תשובה:

הניתוח דחוף בשני מקרים: אם מדובר בחשד לגידול ממאיר בבלוטה, או אם
יש סיבוכים קשים לעודף הסידן.

גידול סרטני בפאראתירואיד הוא נדיר מאוד וגורם להגדלה רבה של
הבלוטה, ולרמה גבוהה מאוד של סידן ו PTH עם הסתמנות שעשויה להיות
סוערת. במקרה שלך הכי סביר שמדובר באדנומה, סוג של גידול שפיר
בבלוטת הפאראתירואיד הגורם להפרשה עודפת של הורמון PTH וליתר סידן
בדם.

הסיבוכים של הפרשת יתר של PTH ושל עודף הסידן הם עייפות, חולשת
שרירים, עצירות, דיכאון, לחץ דם גבוה, שכיחות יתר של אבני כליה,
דלדול עצמות עם נטייה לכאבי עצמות ולשברים ועוד. רמת הסיבוכים תלויה
בעיקר ברמת הסידן. אם הרמה אינה גבוהה מאוד ואין הרבה סיבוכים אז
אפשר לחכות עם הניתוח. 3 שבועות זה פרק זמן סביר לחכות ואין לך סיבה
לדאוג.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!