שאלה - שינויים בתפקודי כבד עם נטילת הגלולה סרזט

השאלה:
האם יש בעיה בנטילת גלולות למניעת הריון מסוג סרזט כאשר יש בעיה בתפקודי הכבד 3.5 חודשים אחרי לידה?


תשובה:


דזוגסטרל, או סרזט, הוא הורמון סינתטי הדומה להורמון המין הטבעי פרוגסטרון. הוא משמש למניעת הריון על ידי עיכוב הביוץ ועיבוי רירית צוואר הרחם לשם שיבוש קליטת הביצית המופרית.

לא ידוע לי על פגיעה של התרופה זו בכבד, אך ידוע כי הורמונים למיניהם עלולים לגרום לשינויים בתפקודי הכבד. אני מציעה לך לחכות עם נטילת הכדורים עד לבירור סיבת העלייה של תפקודי הכבד אצלך.

ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!