שאלה - שינויים במחזור אחרי נטילת אוטרוגסטן

השאלה:
אני במעקב פריון, והחודש קיבלתי 600 מ"ג של אוטרוגסטן (פרוגסטרון) ליום. ביום ה-23 למחזור ביצעתי בדיקת דם לאבחון הריון והתוצאה היתה שלילית. המחזור שקיבלתי אחרי שהפסקתי את נטילת ההורמון היה מוזר: הוא נמשך יומיים וצבעו בכלל לא היה אדום כמו תמיד אלא בהיר יותר.

האם תקין לקבל מחזור כזה לאחר הטיפול? האם בדיקת הדם שהתבצעה כ-13 יום לאחר הביוץ תקפה ואמינה לחודש זה?


תשובה:


אוטרוגסטן הוא למעשה פרוגסטרון, הניתן כטיפול בבעיות שונות, כמו מחזור לא סדיר, תמיכת הריון ועוד. לאחר נטילת הכדורים עשויים להיות שינויים בעוצמת המחזור ומשכו.

הבדיקה שביצעת אכן תקפה לחודש זה, ובכל מקרה עליך לפנות לרופא המטפל וליידע אותו בכל הפרטים.

בהצלחה

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!