שאלה - פגיעה בזקפה אחרי ניתוח ערמונית

השאלה:
בעקבות מחלת סרטן הערמונית עברתי לפני כארבעה חודשים ניתוח בו כרתו את הערמונית. נכון להיום אני לא מצליח להגיע לזקפה. האם זה מוקדם מדי, או שמא עלי לקחת תרופה כולשהי כדי להגיע לזקפה?

בעיית הפגיעה בזקפה לאחר ניתוחי פרוסטטה רדיקליים עקב סרטן מוכרת, ואחת הדרכים להפחתת שכיחותה היא ניתוחים משמרי עצבים. למרות זאת, כמחצית מהמנותחים סובלים מהפרעה משמעותית זו.

תקופת ההתאוששות עד לחזרת התפקוד מיני יכולה להימשך בין 6 עד 24 חודשים. תקופת התאוששות זו חייבת להיות מנוצלת לטיפולים פיזיולוגיים ותרופתיים לשימור תפקוד העצבים הקברנוזיים של איבר המין, הממלאים תפקיד ביצירת הזקפה, והאורולוגים המבצעים ניתוחי כריתת פרוסטטה אמורים לכוון את המנותח לטיפולים אלה מוקדם ככל האפשר.

בברכה

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!