שאלה - קרישיות יתר כגורם להפלות חוזרות

השאלה:
אני בת 25, עברתי 2 הפלות. הראשונה הופסקה בשל הפסקת דופק בשבוע ה-11. תחילה חשבו כי ישנו עובר אחר והיה דופק, אולם לאחר מכן התברר שאלו תאומים סיאמיים. לאחר 4 חודשיים עברתי הפלה שניה, בשבוע ה-8 של ההריון, מאחר שלא היה דופק כלל.

פניתי לרופא המתמחה בהפלות חוזרות, ובעצתו ביצעתי מספר בדיקות. אני מבקשת את דעתכם על תוצאות הבדיקות שלהלן:

Antithrombin-Iii 67 Anti Cardiolipin IgG 18 Anti Cardiolipin IgM 34
הבדיקות נערכו כחלק מבדיקות לאבחון קרישיות יתר, שכן נמצא קשר בין קרישיות יתר לבין שיעור הפלות גבוה. הימצאות נוגדנים מסוג אנטי קרדיוליפין בדם עשויה להצביע על נטיה לקרישיות יתר. מצב זה עשוי להיות כחלק מתסמונת עצמאית הנקראת: APLAS (מתאפיינת בפקקת עורקים וורידים, הפלות חוזרות, ועוד), או משנית למחלות אוטואימוניות, כגון זאבת.

לא אוכל להתייחס לתוצאות הבדיקה מכיוון שערכי הייחוס עשויים להיות שונים בין המעבדות. כמו כן, אינני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך. עליך להתאזר בסבלנות ולפנות שוב אל הרופא שהפנה אותך לבדיקות אלה.

ד"ר מורן שויקה-רבאו




תשובה:
- אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
ד"ר רונן דבי ד"ר רונן דבי
מומחה להחלפות מפרק ושחיקת סחוס קרא עוד

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ