שאלה - חיסון נגד שפעת בהריון

השאלה:
אני בת 21. חוסנתי נגד מחלת השפעת לפני כחודשיים, והרופאה אמרה לי שאסור לי להיכנס להריון במשך 3 חודשים, מכיוון שזה יכול לפגוע בעובר. האם זה נכון? האם צריך לחכות רק 3 חודשים? קיבלתי את החיסון לאחר שילדתי לידה ראשונה.


תשובה:


המחקרים השונים שבחנו את בטיחות החיסונים לא כללו אוכלוסיה של נשים בהריון. לפיכך, מרבית הידע שישנו על בטיחות החיסונים השונים בהריון הוא ידע שהצטבר בדיעבד, לאחר שהסתבר שנשים היו בהריון בעת שקיבלו חיסונים כלשהם.

חיסונים המורכבים מחיידקים או נגיפים מומתים נחשבים בטוחים בהריון, בניגוד לחיסונים המורכבים מחיידקים או נגיפים חיים או מוחלשים, שיש להימנע מהם בעת ההריון.

עדיף להתחסן בשליש השני והשלישי ולא בתחילת ההריון. נשים שאינן הרות אך מתכננות הריון צריכות להמתין חודש בין קבלת חיסון חי לבין הכניסה להריון.

הריון הוא מצב המעלה משמעותית את הסיכון למחלה קשה לאחר ההידבקות בשפעת, הן כתוצאה מהשפעת עצמה והן כתוצאה מסיבוכיה (זיהומים חיידקיים משניים וסיבוכים נוספים). החיסון נגד שפעת הוא חיסון מומת. כיוון שכך, מומלץ חד-משמעית לחסן נשים הרות או כאלו שיהיו הרות בעונת השפעת. בטוח לקבל את החיסון בכל שלבי ההריון.

איחולי בריאות

ד"ר אורלי שניידר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!