//

שאלה - בתי בת ה- 8 קיבלה במועדם את כל החיסונים שניתנו בטיפת חלב, כולל שעלת, וח

השאלה:
בתי בת ה- 8 קיבלה במועדם את כל החיסונים שניתנו בטיפת חלב, כולל
שעלת, וחלתה עתה בשעלת. האם המחלה מחסנת אותה ואין סיכוי שתחלה שוב
במחלה ? עם גילוי המחלה אצל בתי קיבלה כל המשפחה טיפול אנטיביוטי
(אזיתרומיצין) מונע. מה יעילותו של הטיפול כאשר המחלה ממשיכה להתפשט
באוכלוסיה? האם ניתן לקחת חיסון בגיל מבוגר ? האם רצוי לתת חיסון
לבתי בת הארבע וחצי שגם היא קיבלה את כל החיסונים בזמנו ?


תשובה:

שעלת, או באנגלית Pertussis כמעט ונעלמה לגמרי בעקבות החיסון, אולם
משנות ה- 80 חלה עליה במספר המקרים. בעשור האחרון עלה מספר החולים
במחלה בארץ ביותר מפי 10 , ובשנים האחרונות מדווחים כמה מאות מקרים
חדשים של שעלת בכל שנה בישראל.

רבים מהחולים בשעלת הם תינוקות מתחת לגיל שנה שלא חוסנו נגד המחלה,
או שלא חוסנו בהתאם ללוח הזמנים שממליץ משרד הבריאות. לוח הזמנים
הוא גיל 6 שבועות, 4 חודשים, 6 חודשים ושנה.

מי שחלה לאחר שהחיסון לא תפס, בדרך כלל חולה במחלה קצרה וקלה יותר.
המחלה עצמה מחסנת את הילד לכל החיים.

יעילות החיסון היא מעל 80%, מה שאומר שיש חלק מהילדים שחוסנו אולם
החיסון לא תפס. כדי לראות אם בתכם הצעירה אומנם מחוסנת, ניתן לבדוק
את רמת הנוגדנים לחיידק השעלת בדמה.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!