שאלה - ציסטוגרפיה אחרי דלקת בדרכי השתן אצל תינוקת

השאלה:
לפני כחודש חלתה בתי בדלקת בדרכי השתן. אז היתה בת 3 חודשים. הרופא ביקש להתחיל מייד בטיפול אנטיביוטי על סמך בדיקת שתן. הדלקת והחום עברו לאחר טיפול אנטיביוטי. ביצענו אולטרסאונד, שהיה תקין, וחודש וחצי לאחר הדלקת הפנה הרופא אותנו לבצע ציסטוגרפיה.

האם יש סיבה לבצע את הבדיקה לאחר דלקת בודדת? נראה לי כי אם ישנה בעיה, סביר שהדלקת תחזור, ואז נבצע את הבדיקה, מה גם שתוצאות האולטרסאונד היו תקינות. אני לא רוצה לקחת אחריות אם מדובר בנזק אפשרי לכליות או למערכת השתן, אך הבנתי כי הבדיקה אינה נעימה.

האם הבדיקה כרוכה בסיכונים כלשהם?


תשובה:


חשוב לבדוק מה הסיבה לדלקות בדרכי השתן אצל ילדים, כי דלקות חוזרות יכולות לפגוע בכליות. לרוב, כדי להקדים תשובה למכה, מקובל לבצע גם אולטרסאונד וגם ציסטוגרפיה לאחר אירוע ראשון של דלקת בדרכי השתן בילדה מתחת לגיל חמש. האולטרסאונד לבדו אינו יכול לזהות ריפלוקס (חזרה) של השתן לכיוון הכליות. את זה ניתן לזהות על ידי ציסטוגרפיה בלבד.

כמו בהרבה בדיקות הדמיה, גם ציסטוגרפיה כרוכה בסכנת קרינה. בנוסף, אפשרית גם תגובה לחומר הניגוד. אך מובן שאם יש צורך בבדיקה, התועלת עולה על הסיכונים.

ביצוע הציסטוגרפיה מומלץ, אך נתון לשיקולך. את יכולה לחכות ולראות אם תהיה דלקת נוספת ורק אז לבצע את הבדיקה.

בהצלחה!

ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!