//

שאלה - התייעצות לגבי ניתוח לתיקון פלטפוס

השאלה:
אני בת 28, וסובלת מפלטפוס חמור. בשנים האחרונות החלו לי כאבים בכפות הרגליים בעת הליכה, עמידה ואף מנוחה. מדרסים כבר לא עוזרים לי לאורך זמן כמו פעם.

הרופא שלח אותי למיפוי עצמות, ולאחר שכל התוצאות שהתקבלו היו תקינות הוא המליץ על ניתוח בשם Subtalar Arthroeresis. ידוע לי שניתוח זה מיועד לילדים קטנים, אך לאחר תוצאות המיפוי אמר לי הרפוא שאין כל חשש, ושהתוצאות יהיו טובות כמו אצל ילד.

האם עליי לחשוש מניתוח זה בגלל גילי? מהי בכלל דעתכם על הניתוח בגיל שלי? סף הכאב שלי הוא נמוך מאוד עד אפסי. האם ארגיש משהו בעת הניתוח או שהוא מבוצע בהרדמה מלאה? מהו זמן ההחלמה מניתוח כזה, והאם יש חשש לסיבוכים בעקבותיו, כמו צליעה או סיבוכים דומים? אני רקדנית ועוסקת המון בספורט.

בקיצור - האם יש לי מה לדאוג?


תשובה:


ניתוח מסוג זה מבוצע תחת הרדמה מלאה. משך ההחלמה ממנו ארוך, בדרך כלל 6 שבועות עם גבס וקביים, ולאחר מכן עוד שישה שבועות של גבס בלבד.

כמו שאת יכולה להבין, הדבר יכול להקשות עליך ולעכב אותך מבחינת הספורט והריקוד. לגבי ההחלטה אם לבצע את הניתוח או לא, לא אוכל לענות לך בדואר אלקטרוני מבלי שנמצאים בידי כל הפרטים.

אם את חוששת מההחלטה, הייתי ממליצה לך ללכת לקבלת חוות דעת נוספת כדי לדעת אם ההחלטה על ניתוח היא הנכונה.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!