שאלה - פטרת וגינלית עיקשת בנוכחות מחלת קרוהן

השאלה:
אני בת 34, חולה במחלת קרוהן כ-10 שנים. לפני שלושה חודשים וחצי נזקקתי לטיפול אנטיביוטי בתרופה Ciprodex וב- Flagyl למשך שבועיים, אך הטיפול לא עזר ונשארתי ללא טיפול עד היום. מידי פעם אני נתקפת כאבי בטן עזים שנמשכים יום-יומיים ואחריהם באים שלשולים חריפים. אני נוטלת Spasmalgin נגד כאבים כל שלוש שעות.

מכיוון שאני מכירה את התגובה שלי לאנטיביוטיקה, רכשתי במקביל שתי חפיסות של נרות וגינליים כי ידעתי שבעקבות הטיפול האנטיביוטי תיווצר פטריה וגינלית. לאחר הטיפול האנטיביוטי נטלתי טיפול וגינלי למשך שלושה ימים, שעזר בדיוק לשבועיים, אחריו נטלתי טיפול זהה נוסף שגם הוא עזר למשך אותו פרק זמן.

פניתי לרופא נשים והוא נתן לי מרשם ל- Fluconazole, וטיפול זה עזר לשלושה שבועות בלבד. גם מרחתי משחת Clotrimazole 1% שבה השתמשתי מתחילת הופעתה של הפטריה.

חזרתי אל הרופא מיואשת ומודאגת, והפעם קיבלתי משחה למריחה בשם Polycutan ועשינו תרבית וגינלית שאשרה פטריה מסוג Candida Albicans, וכעת עלי לחזור לרופא נשים למציאת דרך נוספת לטיפול.

בנוסף לבעיה זו חלה אצלי החמרה במצב המעיים, וכנראה שאני סובלת מ"טרום חסימת מעיים" כהגדרת הגסטרואנטרולוג, והטיפול שקיבלתי ממנו הוא Budeson במינון 3 מ"ג שלוש פעמים ביום למשך שלושים יום ו- Famotidine במינון של כדור ליום להגנה על מערכת העיכול.

מדוע אני לא מצליחה להיפטר מהפטריה הווגינלית? האם יש קשר בינה לבין מצבי הבריאותי? הפטריה הופיעה מזמן ואת הטיפול ב- Budeson התחלתי רק עכשיו. האם גם הוא עלול לגרום להופעת הפטריה?

בנוסף, האם יכולות להיות תגובות בין-תרופתיות עם כל התרופות שאני נוטלת? התרופות הו, שוב, Budeson, Famotidine, Polycutan, Spasmalgin. האם יש דרך לטיפול ב"טרום חסימת מעיים"? האם כדאי לבצע בדיקת CT כדי לבדוק את מצב המעיים?




תשובה:


לגבי שאלתך בנושא הפטרת בנרתיק: הבעיה שאת מתארת אינה נדירה, לרוע המזל. נשים רבות סובלות מזיהומים פטרייתיים חוזרים ולעיתים אף כרוניים בנרתיק. לגבי השכיחות והטיפולים האפשריים, אני מפנה אותך לתשובה קודמת בפורטל שלנו:

http://www.infomed.co.il/questions/q_071806_2.htm




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ