שאלה - קפל עור של פי הטבעת

השאלה:
נבדקתי על ידי פרוקטולוג לבדיקת טחורים. הוא אמר שכיום אין לי טחורים, אבל שיש skin tag שבעבר היו בו טחורים.

האם אפשר להסיר את העור החיצוני שמפריע לי ואינו אסתתטי? איזה מומחה עושה זאת?

ניתן כמובן להסיר כמעט כל דבר בגופנו, כולל קפל עור של פי הטבעת, אבל השאלה היא אם הדבר הכרחי. קפל עור כשלעצמו הוא דבר שכיח מאד ואינו גורם שום הפרעות. לעיתים, כשקפל העור גדול, הוא גורם לשפשוף או חיכוך. לעיתים מופיעות בעיות היגיינה, אבל לרוב אין שום הפרעה חוץ מהפרעה אסתטית לאדם שאצלו נמצא הקפל.

הניתוח להסרת הקפל כרוך בדרך כלל בהרדמה אזורית או מקומית ובצלקת באיזור החיתוך. לא אחת יש לאחר הניתוח כאב הנמשך לעיתים אפילו שבועות או חודשים ארוכים.

הפרוקטולוגים לרוב אינם ממליצים על ניתוח זה, אולם כפי שכתבתי, אפשר לבצעו אם המטופל הבין את כל המשמעויות ועדיין מעוניין בו.

בברכה

ד"ר נחום ורבין




תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ