שאלה - כיצד בודקים רגישות לפניצילין

השאלה:
הלכתי לרופא השיניים שלי בגלל זיהום שהיה לי בשן הבינה השמאלית. הוא בדק אותי, ונתן לי אנטיביוטיקה (אני לא זוכרת מה שמה, לצערי הרב, אני רק זוכרת שזו אנטיביוטיקה עם פניצילין), והורה לי לקחת באותו ערב 2 כדורים (כדור אחד כל 6 שעות), ומהיום שלמחרת לקחת 4 כ




תשובה:


נראה כי היתה לך תגובה אלרגית לפניצילין. תגובה זו יכולה להיות מיידית או להופיע לאחר כיום-יומיים לאחר התחלת הטיפול, ובמקרים אחרים אף רק כעבור מספר שבועות. התגובה בדרך כלל חולפת לאחר כמה ימים, ואם צריך, לעיתים מתחילים טיפול באנטיהיסטמינים להקלה על התסמינים ולקיצור זמן התגובה האלרגית ועוצמתה.

בהקשר לשאלתך לגבי ההחמרה בבוקר, בדרך כלל ברגע שמתחילה תגובה אלרגית, גם אם מפסיקים מיידית את השימוש בתרופה, התגובה ממשיכה להתפתח, ולכן ההחמרה חלה רק לקראת הבוקר. שוב, מומלץ לגשת לרופא המטפל ולהתחיל טיפול להקלה על התסמינים.

פניצילין היא התרופה שהכי שכיח שלאנשים יש רגישות אליה. למרות שכבר נראה כי נמצא המקור לתופעות לוואי שציינת, אם את מעוניינת באבחנה מדויקת, ישנן שתי אפשרויות לבדיקת אלרגיה לפניצילין. דרך אחרת היא על ידי בדיקה בה שמים את החומר החשוד על העור, שורטים את העור ומחכים לתגובה מקומית, אותה משווים לביקורת חיובית עם היסטמין, חומר מעורר תגובה. ניתן לבדוק את התגובה עם מינון עולה. דרך אחרת היא תבחיני מטלית בהם מדביקים ריבוע עם החומר החשוד ובודקים אחרי יומיים או שלושה אם הופיעו אודם ונפיחות.

בדיקות אלו מבוצעות לרוב במרפאות אלרגיה. בררי בקופת החולים אליה את משתייכת כיצד לעבור אותם. עוד מידע על אלרגיה לפניצילין תמצאי כאן:

http://www.theallergysite.co.uk/medicine.html




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ