שאלה - נטילת התרופה לוראטאדין בהריון

השאלה:
אני בהריון בשבוע ה-5. אני נוטלת באופן קבוע loratadin ( לורסטין) לטיפול ב- Urticaria במינון של כדור אחד לשבוע. האם יכול להיגרם נזק כלשהו לעובר, והאם ניתן להמשיך ליטול תרופה זו? ראיתי שנשאלה שאלה דומה לפני 8 שנים, ואשמח לדעת אם משהו התחדש.


תשובה:


לצערי, אין בפי חידושים מסעירים בנושא. התרופה loratadine היא תרופה אנטיהיסטמינית, המיועדת לטיפול במצבי אלרגיה שונים. התרופה שייכת לקטגוריה B, כלומר לתרופות שבניסויים שנערכו על בעלי חיים לא נמצא שהן גורמות נזק לעוברים, אבל שלא נערכו די ניסויים כדי לקבוע את בטיחותן בבני אדם. לכן התרופה נחשבת לכזו המותרת לנטילה בזמן הריון אם יש בכך צורך רפואי. בכל מקרה, כדאי ליידע את הרופא המטפל לגבי כל תרופה או תוסף תזונה שאת נוטלת.

שיהיה המשך הריון קל ובריא!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!