שאלה - אח שלי בן 29 סבל משלשולים. רופאת המשפחה נתנה לו את התרופה OFLODEX .

השאלה:
אח שלי בן 29 סבל משלשולים. רופאת המשפחה נתנה לו את התרופה
OFLODEX .


תשובה:

הנ"ל גרמה לו לחוסר מנוחה והזיות (בדיוק תופעות הלוואי של התרופה
אך במקרה נדיר).
כבר 24 שעות שהוא לא נוטל את התרופה אך עדיין עם ההרגשה.
מה עושים? מתי זה עובר?
ברצוני גם לציין שקיבל פריחה, אך היא בשלבי היעלמות.

ברוב המקרים לא צריך אנטיביוטיקה לשלשולים, אלא אם כן מדובר ממש
בדיזנטריה עם דם וריר בצואה והמלווה בחום גבוה. בד"כ מנוחה ונוזלים
מספיקים. אם בכל זאת נקבע שיש צורך והתרופה הנ"ל הופסקה, ישנן
אנטיביוטיקות אחרות כגון רספרים, אריתרומיצין, קלפורן וצפלוספורינים
אחרים ועוד.

אם הפריחה החלה לאחר התחלת התרופה, ייתכן שהוא רגיש לטריביד
(אופלודקס) ועליכם לציין זאת מעתה בפני הרופאים. אגב, כדאי לפנות
לרופאה על מנת לברר יותר במדויק האם באמת התרופה היא שגרמה לתופעות
הנ"ל או שזה חלק מהמחלה, וכן על מנת לדון בהמשך טיפול.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!