שאלה - שימוש בתרופה ספורנוקס נגד פטריה בהריון

השאלה:
בתי קיבלה Sporanox כטיפול נגד פטריה, ובזמן הטיפול היא היתה בתחילת הריון ולא ידעה על כך עדיין. היא קיבלה כדורים והורו לה לקחת אותם פעם אחת. האם יש בעיה? כעת היא בשבוע 16 להריון.




תשובה:


התרופה אינה מומלצת לשימוש בזמן הריון. עם זאת, אין סיבה לבהלה, במיוחד היות שנעשה בה שימוש חד-פעמי. אני ממליצה לערוך את כל בדיקות הסקר כנדרש, כולל סקירת מערכות, ולהתייעץ עם רופא הנשים המטפל.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ