שאלה - הנקה ונטילת גלולות למניעת הריון

השאלה:
אני מיניקה תינוק בן 4 חודשים, ורופא הנשים נתן לי גלולות למניעת הריון מסוג מינולט לאחר שסבלתי מתופעות הלוואי של גלולות סרזט.

איך ישפיע המינולט על ההנקה, על ייצור החלב ועל הרכבו? האם מרכיבים מסויימים יכולים לעבור לתינוק? אילו השלכות יהיו לכך?


תשובה:


הגלולה מינולט מכילה אתנילאסטרדיול (אסטרוגן) בשילוב עם פרוגסטרון. אסטרוגן עלול להפריע לייצור החלב, ולכן מומלץ לא לקחת את התרופה בעת ההנקה.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!