שאלה - מתי חל הביוץ כאשר נוטלים איקאקלומין?

השאלה:
עקב מחזורים לא סדירים הורה לי הרופא לקחת מהיום החמישי של המחזור איקאקלומין אחד ביום. מתי להתחיל לקיים יחסי מין? האם יש אפשרות שאיקאקלומין משפיע על יום הביוץ?




תשובה:


איקאקלומין אינו פוגע בביוץ אלא גורם לביוץ לקרות. אם התחלת ביום החמישי של המחזור, הביוץ אמור להגיע בסביבות היום הארבעה עשר, אך הוא יכול גם להקדים.

טווח ביטחון טוב לקיום יחסי מין על מנת להיכנס להריון הוא בין היום התשיעי ליום 16.

כדי להיות בטוחה שיש ביוץ, את יכולה להשתמש בערכת ביוץ בתית, או לחזור לרופא שלך ביום ה-9 לביצוע אולטרסאונד של מעקב זקיקים.

בהצלחה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר גבריאל גרינברג ד"ר גבריאל גרינברג
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ