שאלה - ע"פ שאלות ותשובות שקראתי באתר, הבנתי כי השימוש בסרוקסאט (לטיפול בחרדות)

השאלה:
ע"פ שאלות ותשובות שקראתי באתר, הבנתי כי השימוש בסרוקסאט (לטיפול
בחרדות) לא מומלץ במהלך הריון. מה לגבי רסיטל ופקסט, או האם קיימות
תרופות אחרות שלא מהוות סכנה לעובר או לאם.


תשובה:

כל התרופות המעכבות ניצול חוזר של סרוטונין חוצות את השליה, ולכן
אינן מומלצות במהלך ההריון, אך אם אין דרך אחרת לא תרופתית לעזור
לאשה, יש להן תועלת מרובה והן כן ניתנות במהלך ההריון.

בעבר היו מחקרים שהראו תמותה מוגברת בעוברי חולדות שצרכו פרוזק
בהריון, אך המחקרים שנעשו על בני אדם מעודדים, ובהם לא דווח על
פגמים גנטיים ביילודים של אימהות שנטלו את התרופות הללו בהריון. כמו
כן לא דווח על הפלות או על בעיות בהתפתחות הילדים בשנים הראשונות.

בסך הכל כל התרופות מקבוצה זו נחשבות בטוחות לשימוש בהריון, אך אין
די מידע לגבי כך מבחינת מספר המחקרים שנעשו ואין מידע לאורך זמן.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!