שאלה - התלבטות לגבי ניתוח בכתף

השאלה:
לפני שמונה שנים נפגעתי בכתף ימין בתאונת עבודה. בצילום רנטגן לא נמצא ממצא פתולוגי, אך הכאבים נמשכו ואף החריפו. לאחר זמן מה הופניתי לאורתופד, עברתי בדיקת אולטרסאונד ושם גילו את הממצאים הבאים: קרע ב-SSP נוזל סביב LHB.

עברתי טיפול פיזיותרפי, אך ללא הועיל. המלצת האורתופד היא ניתוח. לאור הממצאים, האם כדאי לי לעבור ניתוח? מה יהיו ההשלכות של הניתוח? הכאבים הם תמידיים, ולפעמים הם מחריפים. מבקש את עצתכם.


תשובה:


על פי הסיפור והממצאים מבדיקת האולטרסאונד, מדובר ככל הנראה בפגיעה בשרירי הכסת (rotator cuff injury) שבכתף. שרירים אלה, ארבעה במספר, והגידים הנלווים אליהם, משמשים כמייצבי הכתף. חבלות ושחיקה מתמשכת הם הגורמים העיקריים לקרעים במבנים אלה.

מקובל לרוב להציע פיתרון ניתוחי כאשר טיפול נוגד כאבים ודלקת בצירוף פיזיותרפיה אינו מסייע בהפחתת הכאבים וההגבלה בתפקוד במשך תקופה של כשלושה עד שישה חודשים. העקרונות הניתוחיים העיקריים הם, ראשית, לנסות להקל על הגידים בתנועתם אם ישנו מבנה הלוחץ עליהם; ושנית, לנסות לאחות גידים קרועים על ידי תפירתם. הניתוח מבוצע כיום לרוב בגישה ארתרוסקופית ונמשך כשעתיים.

לאחר הניתוח, ובתום השגחה של כיממה, תיכנס לתקופת שיקום שתכלול מנוחה ממושכת (כשישה שבועות), טיפול נוגד כאבים, ופיזיותרפיה מאומצת. יש לשקול את כדאיות הניתוח על פי מידת ההקלה המושגת מהטיפולים הקודמים שקיבלת ולפי חומרת הכאב וההגבלה בתפקודך.


בברכת בריאות שלמה,

ד"ר רונן בלכר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!